Peberbøf med pomfritter og cognacsauce
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Jakob Helbig
Peberbøf med pomfritter er ægte bistromad, når det er bedst!
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i 1 cm tykke stave. Læg dem i koldt vand i ½ time. Skyl dem herefter grundigt.
Opvarm olien i en tykbundet gryde, og kog kartoflerne heri en håndfuld ad gangen i 6-7 minutter. Læg dem på fedtsugende papir. Tænd ovnen på 200º.
Pensl bøfferne med olie, og vend dem i knust peber. Brun bøfferne 1 minut på hver side i smør på en pande.
Kog panden af med cognac, og kog væsken ind til ca. halvdelen. Tilsæt sennep og kalvefond, og kog, til saucen tykner. Tilsæt fløde, og kog nogle minutter. Rør grønne peberkorn i.
Læg fritterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem færdige i ovnen i 10-12 minutter. Drys med salt.
Steg bøfferne færdige i ovnen sammen med pomfritterne i ca. 4 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk