Peanutkaramelbrud med mælkechokolade
22. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De lækre konfektbrud minder en del om Daim, men er lavet med saltede peanuts i stedet for mandler.
Bemærk
Afkøling: 40 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Lad bagepapir på et stort skærebræt. Hak peanuts groft, og sæt dem til side.
Bland piskefløde, sirup, sukker og vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det koge i 10-15 minutter, til det er blevet til gylden karamel og har en temperatur på 145° – brug et sukkertermometer. Rør godt i gryden undervejs, så karamellen ikke brænder på.
Tag gryden fra varmen, og rør de hakkede peanuts i karamellen.
Hæld karamellen ud på bagepapiret, og smør det ud i et tyndt lag – det skal gøres hurtigt, da karamellen hurtigt sætter sig. Sæt skærebrættet med karamel på køl i 10 minutter.
Hak mælkechokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle let af.
Smør chokoladen ud på karamellen i et tyndt lag, og drys med grofthakkede peanuts og evt. lidt spiseligt guldstøv. Sæt karamellen på køl i mindst 30 minutter. Bræk eller skær herefter peanutkaramellen ud i tilfældige rustikke brud, og opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk