Peanutkaramelbrud med mælkechokolade

22. november 2022 af .

Foto: Peter Kam

De lækre konfektbrud minder en del om Daim, men er lavet med saltede peanuts i stedet for mandler.

Bemærk
Afkøling: 40 minutter

Ingredienser

Sådan gør du

Lad bagepapir på et stort skærebræt. Hak peanuts groft, og sæt dem til side.
Bland piskefløde, sirup, sukker og vaniljesukker i en gryde, og bring det i kog. Skru ned til middel varme, og lad det koge i 10-15 minutter, til det er blevet til gylden karamel og har en temperatur på 145° – brug et sukkertermometer. Rør godt i gryden undervejs, så karamellen ikke brænder på.
Tag gryden fra varmen, og rør de hakkede peanuts i karamellen.
Hæld karamellen ud på bagepapiret, og smør det ud i et tyndt lag – det skal gøres hurtigt, da karamellen hurtigt sætter sig. Sæt skærebrættet med karamel på køl i 10 minutter.
Hak mælkechokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad. Lad den smeltede chokolade køle let af.
Smør chokoladen ud på karamellen i et tyndt lag, og drys med grofthakkede peanuts og evt. lidt spiseligt guldstøv. Sæt karamellen på køl i mindst 30 minutter. Bræk eller skær herefter peanutkaramellen ud i tilfældige rustikke brud, og opbevar dem i en lukket beholder på køl indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar