Peanutkage med chokolade og TUC-kiks

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Med en sej bund af knasende peanuts og lækker chokoladecreme på toppen smager denne kage lidt ligesom chokoladebaren Snickers.

Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en bradepande, ca. 35 x 25 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 195º. Pisk æggehviderne stive med sukker med en elpisker. Tilsæt vaniljesukker og bagepulver, og pisk igen ganske kort. Knus TUC-kiks og peanuts til groft mel i en blender eller foodprocessor.
Vend kiks og nødder grundigt rundt med æggehviderne.
Beklæd bradepanden med bagepapir, og fordel dejen jævnt heri. Bag peanutbunden i ovnen i 15 minutter. Sæt den til afkøling på en rist, men lad den blive i formen.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad sammen med smør skåret i tern.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vaniljekorn luftigt med en elpisker. Tilsæt chokoladeblandingen i en tynd stråle under omrøring.
Smør chokoladecremen ud over kagen i et jævnt lag, og sæt kagen på køl i ca. 2 timer.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Hak peanuts fint. Dekorér kagen med tynde striber smeltet chokolade. Sæt kagen på køl i et par minutter. Skær kagen i 24 firkanter, og pynt hvert stykke med lidt finthakkede peanuts. Opbevar kagen på køl, men tag den ud mindst 15 minutter før servering.

Tip!

Smør et tyndt lag karamelliseret kondenseret mælk (dulce de leche) på den bagte peanutbund inden chokoladecremen. Så minder kagen endnu mere om en Snickers! Dulce de leche fås på dåse i velassorterede supermarkeder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar