Peanutcurry med kikærter
31. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
En dejlig, vegetarisk ret med smag af karry, koriander og peanuts.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Pil og hak løget. Pil hvidløgene, og riv dem og skrællet ingefær fint på et rivejern. Steg løg, hvidløg og ingefær i olie i en stor gryde.
Skyl peberfrugten, og skær den i tern. Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i mindre tern.
Lad peberfrugt og søde kartofler stege med i gryden sammen med spidskommen, koriander, kardemomme, salt og peber i et par minutter.
Tilsæt peanutbutter, og rør godt. Hæld bouillon, hakkede tomater og tomatpuré på. Lad det simre i 15 minutter, til de søde kartofler er møre.
Dræn kikærterne, og bland dem i retten.
Pres saften af limefrugten. Smag til med limesaft og evt. mere salt og peber. Servér med peanuts, koriander, yoghurt og ris.
Tip!
Drys også gerne lidt frisk mynte over retten, hvis du har noget stående.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk