Peanutbutter-cookies
Sprøde peanutbutter cookies med et amerikansk touch og lækker smag af peanuts – yummi!
(7)
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Sådan laver du de bedste peanutbutter cookies
Sprøde, nybagte cookies er noget af det bedste. Tilsæt en røvfuld peanutbutter, og så bliver de endnu bedre. Vi lover det! Herunder har vi samlet vores bedste tips og tricks, så du kan lave skudsikre peanutbutter cookies hver gang.
Hvilken peanutbutter skal jeg bruge?
I denne opskrift bruger vi crunchy peanutbutter, da det giver et dejligt bid til småkagerne. Du kan dog sagtens bruge cremet peanutbutter uden klumper, da der alligevel også skal hele peanuts i dejen.
Har du mod på det, kan du endda lave din egen peanutbutter. Det er meget nemmere, end man skulle tro. Søg på peanutbutter her på siden, og find en god grundopskrift!
Hvorfor skal peanutbutter cookies have mærker?
I USA har de fleste peanutbutter cookies aftryk på toppen, og det skyldes, at dejen til småkagerne bliver en del tykkere af peanutbutteren – derfor trykker man dem lidt flade med en gaffel, så de bliver bagt jævnt. Her har vi trykket småkagerne med et kagestempel, men du kan sagtens trykke dem med en gaffel.
Hvorfor bliver mine cookies bløde?
Hvis dine peanutbutter cookies er blevet bløde, kan det skyldes flere ting. I videoen ovenover kan du se, hvordan du undgår bløde cookies. Ellers kan du læse med her:
- Bag cookies ved almindelig ovnvarme og ikke varmluft! Med varmluft risikerer du, at sukkeret i småkagerne ikke karamelliserer på samme måde, og det er netop karamelliseringen, der sikrer sprødheden.
- Lad småkagerne afkøle på en bagerist, når du har taget dem ud af ovnen.
- Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder. Læg evt. en sukkerknald eller et stykke brød i dåsen, da det kan suge overskydende fugt.
- Er dine cookies allerede bløde? Så varm dem en smule i ovnen, så de bliver dejligt sprøde igen.