Peanutbutter-cookies
Foto: Betina Hastoft
Sprøde cookies med et amerikansk touch og lækker smag af peanuts – yummi!
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Sådan laver du de bedste peanut butter cookies
Sprøde, nybagte cookies er noget af det bedste. Tilsæt en røvfuld peanutbutter, og så bliver de endnu bedre. Vi lover det! Herunder har vi samlet vores bedste tips og tricks, så du kan lave skudsikre cookies hver gang.
Hvilken peanut butter skal jeg bruge?
I denne opskrift bruger vi crunchy peanutbutter, da det giver et dejligt bid til småkagerne. Du kan dog sagtens bruge cremet peanutbutter uden klumper, da der alligevel også skal hele peanuts i dejen.
Hvorfor skal peanut butter cookies have mærker?
I USA har de fleste peanut butter cookies aftryk på toppen, og det skyldes, at dejen til småkagerne bliver en del tykkere af peanutbutteren – derfor trykker man dem lidt flade med en gaffel, så de bliver bagt jævnt. Her har vi trykket småkagerne med et kagestempel, men du kan sagtens trykke dem med en gaffel.
Hvorfor bliver mine cookies bløde?
Hvis dine peanut butter cookies er blevet bløde, kan det skyldes flere ting. I videoen ovenover kan du se, hvordan du undgår bløde cookies. Ellers kan du læse med her:
- Bag cookies ved almindelig ovnvarme og ikke varmluft! Med varmluft risikerer du, at sukkeret i småkagerne ikke karamelliserer på samme måde, og det er netop karamelliseringen, der sikrer sprødheden.
- Lad småkagerne afkøle på en bagerist, når du har taget dem ud af ovnen.
- Opbevar dine cookies i en lufttæt beholder. Læg evt. en sukkerknald eller et stykke brød i dåsen, da det kan suge overskydende fugt.
- Er dine cookies allerede bløde? Så varm dem en smule i ovnen, så de bliver dejligt sprøde igen.
Powered by Froala Editor