Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade

Lidt til den søde tand og den lille sult - Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade er lidt anderledes barer, der kan tilberedes i god tid inden servering.

Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade
0-30 min.

(0)

13. januar 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Afkøling: Mindst 2 timer

Ingredienser

stk.

Peanutbutter-barer

peanutbutter
150 g
lys sirup
80 g
kokosolie
2 spsk.
flagesalt
1 knsp.
vaniljepulver
½ tsk.
puffet quinoa
75 g

Chokoladetopping

mørk chokolade
125 g
kokosolie
1 spsk.
peanutbutter
1 spsk.
flagesalt til drys

Udstyr

  • 1 bageform, 21 x 21 cm

Sådan gør du

Peanutbutter-barer

Læg bagepapir i formen. Bland peanutbutter, sirup, kokosolie, flagesalt og vaniljepulver i en gryde, og smelt det sammen under omrøring ved middel varme. Tag gryden af varmen, og rør puffet quinoa i massen.
Pres massen ud i bunden af formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen på køl, mens du lave toppingen.

Chokoladetopping

Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad sammen med kokosolie og peanutbutter. Rør sammen til en ensartet masse.
Fordel chokolademassen jævnt over bunden, og drys overfladen med lidt flagesalt. Sæt formen på køl i mindst 2 timer.
Tag formen ud fra køl, og skær massen i 12 firkantede barer. Opbevar barerne i en beholder på køl indtil servering.

Tip!

Puffet quinoa kan købes i velassorterede supermarkeder, helsekostforretninger eller hos Søstrene Grene.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'