Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade
Lidt til den søde tand og den lille sult - Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade er lidt anderledes barer, der kan tilberedes i god tid inden servering.

0-30 min.
(0)
13. januar 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Bemærk:Afkøling: Mindst 2 timer
Ingredienser
stk.
Peanutbutter-barer
- peanutbutter
- 150 g
- lys sirup
- 80 g
- kokosolie
- 2 spsk.
- flagesalt
- 1 knsp.
- vaniljepulver
- ½ tsk.
- puffet quinoa
- 75 g
Chokoladetopping
- mørk chokolade
- 125 g
- kokosolie
- 1 spsk.
- peanutbutter
- 1 spsk.
- flagesalt til drys
Udstyr
- 1 bageform, 21 x 21 cm
Sådan gør du
Peanutbutter-barer
Læg bagepapir i formen. Bland peanutbutter, sirup, kokosolie, flagesalt og vaniljepulver i en gryde, og smelt det sammen under omrøring ved middel varme. Tag gryden af varmen, og rør puffet quinoa i massen.
Pres massen ud i bunden af formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen på køl, mens du lave toppingen.
Chokoladetopping
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad sammen med kokosolie og peanutbutter. Rør sammen til en ensartet masse.
Fordel chokolademassen jævnt over bunden, og drys overfladen med lidt flagesalt. Sæt formen på køl i mindst 2 timer.
Tag formen ud fra køl, og skær massen i 12 firkantede barer. Opbevar barerne i en beholder på køl indtil servering.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner