Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade
13. januar 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lidt til den søde tand og den lille sult - Peanutbutter-barer med puffet quinoa og mørk chokolade er lidt anderledes barer, der kan tilberedes i god tid inden servering.
Bemærk
Afkøling: Mindst 2 timer
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 21 x 21 cm
Sådan gør du
Læg bagepapir i formen. Bland peanutbutter, sirup, kokosolie, flagesalt og vaniljepulver i en gryde, og smelt det sammen under omrøring ved middel varme. Tag gryden af varmen, og rør puffet quinoa i massen.
Pres massen ud i bunden af formen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt formen på køl, mens du lave toppingen.
Hak chokoladen fint, og smelt den i en skål over vandbad sammen med kokosolie og peanutbutter. Rør sammen til en ensartet masse.
Fordel chokolademassen jævnt over bunden, og drys overfladen med lidt flagesalt. Sæt formen på køl i mindst 2 timer.
Tag formen ud fra køl, og skær massen i 12 firkantede barer. Opbevar barerne i en beholder på køl indtil servering.
Tip!
Puffet quinoa kan købes i velassorterede supermarkeder, helsekostforretninger eller hos Søstrene Grene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk