Peanutbutter
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Vær forberedt på, at du her får verdens nemmeste opskrift serveret på et sølvfad. Hæld 200 g saltede peanuts i en foodprocessor, og blend! Brug dit hjemmelavede peanutbutter til dressinger og dips og i asiatiske retter, smør det på brødet, og top med bananskiver og kakaonibs, eller anvend det som fyld i kager og desserter.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld de saltede peanuts i en kraftig blender eller foodprocessor, og blend i 5-7 minutter. Først bliver de til mel, så bliver de grynede, og til sidst trækker olien ud af dem, så konsistensen bliver flydende.
Hæld den cremede peanutbutter på et glas, sæt låg på, og opbevar det i køleskabet.
Tip!
Her har vi brugt 200 g saltede peanuts, men lav endelig en større portion, når nu du alligevel er i gang. Det hele skal nok blive spist!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem opskrift på peanutbutter-dressing
Vil du se, hvilket lækkert smørepålæg du ellers kan lave? Se vores tema med smørepålæg her!