Peanut-kyllingelår med mangosalat
Giv kyllingelårene ekstra smag med en lækker og krydret peanutbuttermarinade. Servér dem med en frisk mangosalat og ris.

0-30 min.
(6)
28. august 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Bemærk:Marinering: 1 time eller natten over.
Ingredienser
personer
Kyllingelår
- kyllingelår
- 12
- hvidløg
- 2 fed
- frisk ingefær
- 2 cm
- limefrugter
- 1
- peanutbutter
- 3 spsk.
- sojasauce
- ½ dl
- sesamolie
- ½ dl
- sesamfrø
- 3 spsk.
Mangosalat
- mangoer
- 1
- avocadoer
- 1
- rødløg
- 1
- friske røde chilier
- ½
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- limefrugter
- 1
- salt
Tilbehør
- basmatiris
- 4 dl
Sådan gør du
Kyllingelår
Pil og riv hvidløg og ingefær fint. Bland det med limesaft, peanutbutter, sojasauce og sesamolie i en skål.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, og lad dem køle af, inden de røres i marinaden.
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.
Mangosalat
Skræl mangoen, og skær den i tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak chili fint. Skyl og hak koriander groft. Vend alle ingredienserne sammen i en skål. Pres limesaft over, krydr med salt, og bland godt.
Kyllingelår, fortsat
Tænd ovnen på 200°, og kog risene efter anvisningen på pakken. Fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne og gennemstegte.
Servering
Servér peanut-kyllingelår med mangosalat og ris.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner