Peanut-kyllingelår med mangosalat
28. august 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Giv kyllingelårene ekstra smag med en lækker og krydret peanutbuttermarinade. Servér dem med en frisk mangosalat og ris.
Bemærk
Marinering: 1 time eller natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og riv hvidløg og ingefær fint. Bland det med limesaft, peanutbutter, sojasauce og sesamolie i en skål.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, og lad dem køle af, inden de røres i marinaden.
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.
Skræl mangoen, og skær den i tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak chili fint. Skyl og hak koriander groft. Vend alle ingredienserne sammen i en skål. Pres limesaft over, krydr med salt, og bland godt.
Tænd ovnen på 200°, og kog risene efter anvisningen på pakken. Fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne og gennemstegte.
Servér peanut-kyllingelår med mangosalat og ris.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk