Peanut-kyllingelår med mangosalat

Giv kyllingelårene ekstra smag med en lækker og krydret peanutbuttermarinade. Servér dem med en frisk mangosalat og ris.

Peanut-kyllingelår med mangosalat
0-30 min.

(6)

28. august 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Bemærk:Marinering: 1 time eller natten over.

Ingredienser

personer

Kyllingelår

kyllingelår
12
hvidløg
2 fed
frisk ingefær
2 cm
limefrugter
1
peanutbutter
3 spsk.
sojasauce
½ dl
sesamolie
½ dl
sesamfrø
3 spsk.

Mangosalat

mangoer
1
avocadoer
1
rødløg
1
friske røde chilier
½
frisk koriander
1 håndfulde
limefrugter
1
salt

Tilbehør

basmatiris
4 dl

Sådan gør du

Kyllingelår

Pil og riv hvidløg og ingefær fint. Bland det med limesaft, peanutbutter, sojasauce og sesamolie i en skål.
Rist sesamfrøene gyldne på en tør pande, og lad dem køle af, inden de røres i marinaden.
Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle, og vend dem i marinaden. Lad kødet marinere i mindst 1 time eller natten over i køleskabet.

Mangosalat

Skræl mangoen, og skær den i tern. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær kødet i tern. Pil og hak rødløget fint. Skyl og hak chili fint. Skyl og hak koriander groft. Vend alle ingredienserne sammen i en skål. Pres limesaft over, krydr med salt, og bland godt.

Kyllingelår, fortsat

Tænd ovnen på 200°, og kog risene efter anvisningen på pakken. Fordel kyllingelårene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er flot gyldne og gennemstegte.

Servering

Servér peanut-kyllingelår med mangosalat og ris.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'