Peach melba-tærte

27. august 2019 af .

Foto: Betina Hastoft

Den traditionelle peach melba-dessert består af sukkerkogte ferskner med vaniljeis. Her er desserten i stedet lavet som en sød tærte med sprød bund og fyld af ferskner og hindbær. Og selvfølgelig serveret med en god klat vaniljeis til!

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, mandelmel og sukker. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
Rul dejen ud til en oval plade på ca. 4 mm i tykkelse, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys mandelmel på midten, så der er 5 cm til kanten.
Skær fersknerne i både, og læg dem ovenpå mandelmelet. Bland hindbær, vaniljekorn, sukker og majsstivelse. Drys det på fersknerne.
Fold og klem dejkanten ind over fyldet. Pensl kanten med æg, og drys den med en blanding af sukker og mandelflager. Stil kagen på køl i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225° varmluft (gerne med undervarme). Bag nu kagen i 10 minutter. Skru ovnen ned på 150° varmluft, og bag kagen i yderligere 20 minutter.
Drys kagen med flormelis, og nyd den lun med en kugle vaniljeis til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar