Peach melba-tærte
27. august 2019
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den traditionelle peach melba-dessert består af sukkerkogte ferskner med vaniljeis. Her er desserten i stedet lavet som en sød tærte med sprød bund og fyld af ferskner og hindbær. Og selvfølgelig serveret med en god klat vaniljeis til!
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel, mandelmel og sukker. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
Rul dejen ud til en oval plade på ca. 4 mm i tykkelse, og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir.
Drys mandelmel på midten, så der er 5 cm til kanten.
Skær fersknerne i både, og læg dem ovenpå mandelmelet. Bland hindbær, vaniljekorn, sukker og majsstivelse. Drys det på fersknerne.
Fold og klem dejkanten ind over fyldet. Pensl kanten med æg, og drys den med en blanding af sukker og mandelflager. Stil kagen på køl i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225° varmluft (gerne med undervarme). Bag nu kagen i 10 minutter. Skru ovnen ned på 150° varmluft, og bag kagen i yderligere 20 minutter.
Drys kagen med flormelis, og nyd den lun med en kugle vaniljeis til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk