Pavlova med rabarberskum og hindbær

10. maj 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Denne nemme marengskage er sprød udenpå og sej indeni. Præcis som den skal være! Den passer til enhver forårsmiddag med de bedste, du kender.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld æggehvide og sukker i en skål, og sæt skålen over vandbad. Pisk med et piskeris, til sukkeret er helt opløst. Tag skålen af vandbadet, og pisk herefter med en elpisker i 5-8 minutter, til marengsen er tyk og blank.
Tænd ovnen på 90°. Vend lidt eddike i marengsen, og fordel den på en bageplade med bagepapir, så den har en høj, rund form. Lav evt. en lille fordybning i midten.
Bag pavlovaen i ovnen i 70 minutter, til den er sprød. Sluk for ovnen, og lad pavlovaen trække med ovnlågen på klem i ca. 20 minutter. Løsn den fra bagepapiret, og læg den til side.
Rens rabarber, og skær dem i mindre stykker. Halvér vaniljestangen, og skrab kornene ud med en skarp kniv.
Kog vaniljekorn, vaniljestang og rabarber i en gryde. Tilsæt lidt vand, og kog, indtil rabarberne er helt møre. Afkøl helt. Er der meget væde, bør du sigte kompotten inden brug.
Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker, og vend forsigtigt kompotten i flødeskummen.
Anret pavlovaen på et fad. Top med rabarberskum, og pynt med hindbær og pistacienødder.

Tip!

Både marengs og kompot kan forberedes dagen i forvejen. Husk at afdryppe kompotten inden brug. Saften kan nydes med lidt koldt vand som en skøn rabarbersaft.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar