Pavlova med rabarberkompot

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Denne pavlova består af en sprød mandelbund toppet med rabarberkompot og lakridsskum. Indimellem er der råvarer, der bare virker sammen, så alt går op i en højere enhed. Sådan er det med rabarber og lakrids. Prøv den, og døm selv!

Ingredienser

Sådan gør du

Rens rabarberstilkene, og skær dem i små stykker. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og gem dem til lakridsskummet. Du skal kun bruge den tomme vaniljebælg nu.
Kog rabarber møre i ca. 6 minutter med sukker og vaniljebælg i en lille gryde. Afkøl kompotten helt.
Forvarm ovnen til 170° grader. Fordel mandlerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 8 minutter. Hak mandlerne groft med en kniv.
Pisk æggehviderne stive, tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk, til det er opløst. Vend mandlerne i marengsmassen.
Tegn en cirkel på bagepapir på 22 cm i diameter, brug evt. en tallerken som skabelon. Fordel marengsen inden for stregen. Bag mandelbunden i ovnen i 12 minutter.
Sluk ovnen, men lad bunden blive i ovnen og bage færdig ved eftervarmen i ca. 8 minutter. Bundens overflade skal være sprød. Lad bunden afkøle lidt, og løsn så bunden fra bagepapiret, og flyt den forsigtigt over på et rundt fad.
Pisk fløden let sammen med de udskrabede vaniljekorn.
Knus makronerne, og vend dem i flødeskummet sammen med lakrids og rabarberkompot.
Fordel skummet på mandelbunden, pynt med friske mynteblade, og afslut med et drys lakridspulver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar