Pavlova med mynte og After Eight

Sæt en drøm af en marengsdessert på bordet, som både smager vidunderligt og ser superfestlig ud. Pavlovaen er toppet med flødeskum vendt med hakket myntechokolade og frisk mynte og pyntet med bær, marengskys, knækkede After Eight-chokolader og friske mynteblade.

Bemærk
Bagetid: 2 timer. Afkøling: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°.
Pisk æggehviderne med salt i ½ minut i en røremaskine. Tilsæt 2 spsk. sukker, og pisk igen. Fortsæt med at tilsætte lidt sukker under konstant piskning, til hviderne er faste.
Hæld ½ tsk. citronsaft i, og tilsæt flormelis lidt ad gangen. Pisk i 5 minutter, til massen er hvid og fast.
Fyld marengsmassen i en sprøjtepose. Sprøjt en cirkelformet bund på Ø 20 cm og 3 cm i højden på bagepapir. Sæt resten af massen i små minitoppe rundt på bagepapiret.
Bag marengsbunden i ovnen i 1½-2 timer. Tag minitoppene ud efter 60 minutters bagning, og sæt dem på en rist. Lad marengscirklen afkøle i ovnen med ovndøren åben.
Hak 50 g myntechokolade groft. Pisk fløden stiv, og vend den med chokoladen og 1 spsk. hakket mynte.
Smør marengsbunden med myntecreme, og pynt kagen med halve After Eight-chokolader, blåbær, frisk mynte og marengstoppe. Drys evt. med bløde sølvkugler.

Tip!

Hvis desserten skal på bordet i en fart, kan du købe en færdig marengsbund og en pakke hvide marengskys i stedet for selv at bage marengsen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
2. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar