Pavlova med mørk chokolade, likørcreme og kirsebær

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Kombinationen af sprød marengs, flødecreme med mandellikør og en stor bunke af struttende kirsebær er umådelig svær at modstå.

Bemærk
Bagetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehvider stive i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse og salt i marengsen med en dejskraber.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade i marengsen med ganske få vendinger, så marengsen får et marmoreret udtryk.
Smør marengsen ud i en høj cirkel på bagepapiret. Bag den i ovnen i 1 time, sluk så for ovnen, og lad marengskagen køle af i ovnen.
Pisk fløde, flormelis og mandellikør til skum med en elpisker i en skål.
Læg marengsbunden på et fad, og top med likørcremen. Tag et par hele kirsebær fra til pynt, skær resten i halve, og udsten dem. Pynt kagen med halverede og hele kirsebær, grofthakket chokolade og evt. rød skovsyre.

Tip!

Hvis ikke du har mandellikør, kan du i stedet piske flødeskummet med en mørk eller lys portvin foruden flormelis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar