Pavlova med mørk chokolade, likørcreme og kirsebær
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kombinationen af sprød marengs, flødecreme med mandellikør og en stor bunke af struttende kirsebær er umådelig svær at modstå.
Bemærk
Bagetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120°, og beklæd en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehvider stive i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, til marengsen er helt stiv og blank. Vend forsigtigt flormelis, majsstivelse og salt i marengsen med en dejskraber.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad. Vend den smeltede chokolade i marengsen med ganske få vendinger, så marengsen får et marmoreret udtryk.
Smør marengsen ud i en høj cirkel på bagepapiret. Bag den i ovnen i 1 time, sluk så for ovnen, og lad marengskagen køle af i ovnen.
Pisk fløde, flormelis og mandellikør til skum med en elpisker i en skål.
Læg marengsbunden på et fad, og top med likørcremen. Tag et par hele kirsebær fra til pynt, skær resten i halve, og udsten dem. Pynt kagen med halverede og hele kirsebær, grofthakket chokolade og evt. rød skovsyre.
Tip!
Hvis ikke du har mandellikør, kan du i stedet piske flødeskummet med en mørk eller lys portvin foruden flormelis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor