Pavlova med limecreme og bær
21. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Pavlova er en skøn og nem sommerdessert, som lokker med et blødt indre, en sprød skorpe og masser af frisk flødeskum og bær på toppen. Vi tilføjer også lidt limecreme til den her variant, så du får en fuldendt sød-syrlig smagsoplevelse. En pavlova adskiller sig fra en almindelig marengsbund ved at indeholde lidt eddike og majsmel.
Bemærk
Cremen skal afkøle i mindst 3-4 timer, gerne natten over.
Når du bager bunden, må du ikke kigge til den undervejs, først når den er færdigbagt og -afkølet.
Ingredienser
Sådan gør du
Udblød husblassen i koldt vand i 10 minutter.
Varm fløden op til lige under kogepunktet i en lille gryde. Sluk for blusset. Hak chokoladen fint. Hæld 1 dl varm fløde over chokoladen. Lad det stå i et par minutter, og rør så forsigtigt rundt, til det bliver en blank creme.
Kram husblas fri for væske, og rør dem i den varme fløde et ad gangen. Vend forsigtigt fløden med chokoladecremen og salt, dæk blandingen, og stil den køligt i mindst 3-4 timer.
Pisk cremen let med et piskeris. Vend limesaft og -skal i, til massen er ensartet. Fyld den i en sprøjtepose.
Pisk æggehviderne næsten stive i en røremaskine eller med en elpisker. Det tager 5-7 minutter. Tilsæt sukker lidt efter lidt, og pisk, indtil al sukkeret er opløst, og massen er tyk og skinnende. Sigt majsstivelse i, og vend forsigtigt vaniljekorn og eddike i marengsmassen.
Tegn en cirkel med en diameter på ca. 20 cm på bagsiden af et stykke bagepapir. Drys med flormelis for at forhindre, at bunden sætter sig fast, og fordel marengsmassen på cirklens flade. Formen skal være som en skål, med højere kanter end midte.
Bag bunden i 10 minutter ved 150°, skru ned til 110°, og bag videre i 1 time. Sluk for ovnen, og lad bunden stå der i yderligere mindst 1,5 time, imens ovnen afkøler.
Pisk fløden til let skum. Sprøjt forsigtigt limecreme i midten af pavlovaen og fordel flødeskum, bær og mynteblade over.
Tip!
Vent med at lægge fyldet på til lige inden servering. Ellers risikerer du, at din pavlova falder sammen. Skulle det ske, så smager den altså godt alligevel.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor