Pavlova med jordbærparfait
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Sprød marengsbund med lækker hjemmerørt jordbæris.
Bemærk
Frysetid: Mindst 5 timer. Bagetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Blend dem med en stavblender til en grov puré.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Pisk jordbærpuréen sammen med æggemassen.
Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskummet sammen med jordbærcremen.
Hæld parfaitmassen i en form, og sæt den i fryseren i mindst 5 timer. Tag parfaiten ud af fryseren, ½ time før den skal bruges.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt til sidst vaniljesukker og eddike, og pisk lidt mere.
Tænd ovnen på 120°. Læg bagepapir på en bageplade. Vend marengsdejen ud på pladen, og form den til en rund kage med en fordybning i midten. Sæt marengsen i ovnen, skru ned til 100°, og bag den i 2 timer. Afkøl marengsbunden på en rist.
Skyl, nip og halvér jordbærrene. Fordel jordbærparfait i kugler oven på marengsbunden, og pynt med de halverede jordbær.
Tip!
Tag parfaiten ud af fryseren, en halv time før du skal servere den. Så er konsistensen perfekt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor