Pavlova med hvid chokoladecreme og bær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Pavlova er en marengsbund fyldt med creme eller fløde og pyntet med frugt eller bær. I denne opskrift er kagen toppet med en luksuriøs creme af hvid chokolade og italiensk mascarpone og pyntet med et overdådigt udvalg af blandede bær.
Bemærk
Bagetid: 1 time + afkøling.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 130 grader. Pisk æggehviderne stive med lidt flormelis. Bland resten af flormelissen sammen med majsstivelse, og hæld blandingen i æggehviderne lidt ad gangen, mens du pisker videre.
Pres saften af citronen, og tilsæt en lille smule citronsaft og vanilje, og pisk massen helt stiv. Giv evt. marengsmassen en sart rød farve med en lille smule rød frugtfarve.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og smør papiret med lidt olie. Sæt marengsen i en stor rede midt på bagepladen (ca. 25 cm i diameter),og lav en fordybning i midten af kagen.
Skru ovnens varme ned til 120 grader, sæt bagepladen i ovnen, og bag marengsen i 1 time. Sluk for ovnen, åbn ovndøren, og lad marengsen køle helt af i ovnen.
Pisk æggehviderne stive i en skål. Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en anden skål. Smelt den hvide chokolade forsigtigt over vandbad.
Pisk yoghurt og mascarpone i æggeblommeblandingen. Pisk herefter den smeltede hvide chokolade med i cremen. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
Fordel cremen på den afkølede marengsbund, og pynt med et væld af friske bær. Server kagen straks.
Tip!
Kagen stammer fra Australien og New Zealand, hvor den blev opfundet i anledning af den verdensberømte russiske danser Anna Pavlovas besøg i 1926.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor