Pavlova med citrusfrugter i vaniljesirup og pistacienødder
1. juni 2018
af
Gitte Jakobsen.
Foto: Anna Overholdt
Blødt pisket flødeskum oven på en snehvid, knasende marengs og med en sød og syrlig frugt-topping. Det er en dessert, de færreste kan stå for.
Bemærk
Ovntid, marengs: 60 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviderne, til de akkurat er stive. Tilsæt sukkeret 1 spsk. ad gangen med 30 sekunders mellemrum. Pisk videre i 6 minutter. Tilsæt eddike, og pisk igen i 2 minutter.
Fordel massen med en spiseske i 8 lige store portioner på en bageplade beklædt med bagepapir. Skru ovnen ned til 120°, og bag marengsene i 60 minutter. Sluk for ovnen, og lad kagerne køle helt af i ovnen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud med en lille kniv. Bring vand, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i kog i en lille gryde. Lad siruppen simre i 3 minutter.
Skær skrællen og den hvide hinde af appelsiner og grapefrugter med en skarp kniv. Skær appelsinerne i tynde skiver, og skær grapefrugterne i fileter uden hinder.
Læg citrusfrugterne i en skål, og hæld den varme vaniljesirup over dem. Lad dem trække i skålen i 30 minutter inden servering.
Pisk fløden til blødt skum. Hak pistacienødderne groft.
Anret hver marengs med flødeskum, citrusfrugter, sirup og et drys hakkede pistacienødder.
Tip!
Marengs kan holde sig sprøde i en lufttæt beholder i ca. 5 dage ved stuetemperatur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor