Pavlova med citronsmør og bær

En pavlova er en sød marengsbund, der typisk toppes med creme og bær. Her består cremen af en frisk lemoncurd, der giver et dejligt syrligt indspark.

Pavlova med citronsmør og bær
31-60 min.

(2)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
æggehvider
6
flormelis
330 g
majsstivelse
2 spsk.
smagsneutral olie til at smøre bagepapiret
1 spsk.

Citronsmør

usprøjtede citroner
2
sukker
100 g
æg
2
smør
125 g

Til servering

piskefløde
2 dl
blåbær
125 g
brombær
125 g

Sådan gør du

Tænd ovnen på 130°. Pisk æggehviderne med 3 spsk. flormelis, til hviderne er stive.
Bland resten af flormelissen med majsstivelsen, og hæld blandingen ned til æggehviderne lidt ad gangen, mens du pisker.
Smør et stykke bagepapir med lidt olie, og fordel marengsmassen midt på bagepladen i en stor rede, ca. 25 cm i diameter. Lav en fordybning i midten.
Skru ovnen ned til 120°, sæt pladen i ovnen, og bag i 1 time. Sluk ovnen, sæt ovndøren på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen.

Citronsmør

Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Rør skal og saft sammen med sukker og æg.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt citronblandingen. Rør i 3-4 minutter ved jævn varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen, og lad citronsmørret køle af.

Servering

Pisk fløden til blødt skum. Fordel citronsmør på marengsbunden efterfulgt af et lag flødeskum.
Læg bærrene øverst, og servér kagen med det samme.

Tip!

Du kan også bruge andre søde bær til pavlova, prøv fx en rød version med jordbær, hindbær og ribs.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'