Pavlova med citronsmør og bær
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
En pavlova er en sød marengsbund, der typisk toppes med creme og bær. Her består cremen af en frisk lemoncurd, der giver et dejligt syrligt indspark.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 130°. Pisk æggehviderne med 3 spsk. flormelis, til hviderne er stive.
Bland resten af flormelissen med majsstivelsen, og hæld blandingen ned til æggehviderne lidt ad gangen, mens du pisker.
Smør et stykke bagepapir med lidt olie, og fordel marengsmassen midt på bagepladen i en stor rede, ca. 25 cm i diameter. Lav en fordybning i midten.
Skru ovnen ned til 120°, sæt pladen i ovnen, og bag i 1 time. Sluk ovnen, sæt ovndøren på klem, og lad marengsen afkøle i ovnen.
Riv skallen af citronen fint, og pres saften. Rør skal og saft sammen med sukker og æg.
Smelt smørret i en gryde, og tilsæt citronblandingen. Rør i 3-4 minutter ved jævn varme, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen, og lad citronsmørret køle af.
Pisk fløden til blødt skum. Fordel citronsmør på marengsbunden efterfulgt af et lag flødeskum.
Læg bærrene øverst, og servér kagen med det samme.
Tip!
Du kan også bruge andre søde bær til pavlova, prøv fx en rød version med jordbær, hindbær og ribs.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk