Pavlova med citroncreme og eksotisk frugt
27. maj 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Betina Hastoft
Den her pavlova har det hele. En sprød, luftig marengsbund, syrlig creme og et bjerg af lækre, friske frugter. Servér den gerne sammen med en god kop kaffe til dessert.
Bemærk
Bagetid: 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°.<br />
Pisk æggehviderne til luftigt skum, og tilsæt eddiken til skummet.
Bland sukker, flormelis og majsstivelse. Tilsæt blandingen til æggehviderne lidt ad gangen, imens du pisker æggehviderne helt blanke og faste. Vend kokosmelet i dejen med en dejskraber.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og tegn en cirkel, ca. 24 cm Ø, på papiret.
Pensl papiret med olie, og fordel marengsmassen i cirklen. Lav en fordybning i midten af marengsmassen.
Bag marengsbunden i bunden af ovnen i 1 time. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden stå i ovnen og køle af i 1 time.
Pisk fløden luftig. Vend cremefraiche og lemon curd i, og pisk cremen sammen.
Fordel cremen på toppen af marengsbunden.
Skær mango og ananaskirsebær i mindre stykker. Del granatæblet, og pluk kernerne.
Pynt pavlovaen med frugt og citronmelisse. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på pavlova
Powered by Froala Editor