Pavlova med bagte figner og karamelsauce
22. august 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Pavlova stammer fra New Zealand og Australien og består af en sprød marengsbund toppet med flødeskum og diverse bær og frugter – her med bagte figner og karamelsauce.
Bemærk
Ovntid: I alt 1 time og 10 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør fløde, smør, sirup, muscovadosukker og salt sammen i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring, og lad det småkoge i ca. 5 minutter uden omrøring, til det tykner let, og konsistensen er ensartet.
Tænd ovnen på 130°. Pres saften af citronen. Bland æggehvider og sukker i en skål, der kan tåle varme, og pisk blandingen i skålen over et vandbad, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft til sidst.
Når sukkeret er helt opløst, tager du skålen af vandbadet og pisker videre med en elpisker, indtil marengsmassen er helt afkølet og meget stiv i konsistensen.
Spred marengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den danner en cirkel på ca. 28 cm i diameter. Bag marengsbunden i 50-60 minutter, og lad den derefter køle helt af.
Tænd ovnen på grill ved 250°. Riv skallen, og pres saften af appelsinen. Skær fignerne i kvarte. Læg dem i et ildfast fad, og drys med rørsukker, appelsinsaft og -skal.
Grill fignerne i 8 minutter, til de er karamelliseret, men stadig holder formen. Tag dem ud, og lad dem afkøle.
Pisk fløden til skum, og fordel den over den afkølede marengsbund.
Læg de afkølede figner ovenpå, og dryp med karamelsaucen. Drys med ristede pistacienødder, og servér pavlovaen med resten af karamelsaucen ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk