Pavlova

22. februar 2022 af .

Foto: Line Falck

Her får du opskriften på den perfekte pavlova med masser af friske bær. Det er supernemt at trylle denne sommerdessert frem, og den smager helt vidunderligt!

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°.
Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af flormelissen til skum. Tilsæt resten af flormelissen, og pisk videre, indtil skummet er helt stift.
Læg bagepapir på en bageplade. Tegn en cirkel på 20-25 cm i diameter, og fordel marengsmassen i et tykt lag inden for cirklen.
Bag marengsbunden 30-40 minutter i ovnen. Sluk for ovnen, og lad marengsbunden køle helt af, mens den stadig står i ovnen. Marengsbunden skal være helt kold, inden den fyldes med creme og jordbær.
Pisk fløden til let skum, og vend cremefraiche i. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland vaniljekorn og flormelis i cremen. Riv skallen af appelsinen fint, og vend den i cremen. Fordel cremen oven på marengsbunden.
Rens jordbærrene, og skær dem i halve. Fordel jordbær, hindbær og blåbær oven på kagen, og drys med sigtet flormelis.

Tip!

Hvis pavlovaen skal være ekstra lækker, kan du rive 100 g marcipanen på et rivejern, og vende den i dejen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Den bedste opskrift på pavlova med friske bær

Pavlova er den skønneste og smukkeste sommerdessert, der består af en sej og sød marengsbund toppet med cremet flødeskum og masser af friske bær. Den er nem at bikse sammen og passer perfekt ind på kaffebordet, når graderne stiger, og solen står højt på himlen.

Den sommerlige kage skulle efter sigende have fået sit navn fra den russiske ballerina Anna Pavlova, men Australien og New Zealand har i mange år kæmpet om, hvor kagen har sin oprindelse.

Du kan godt lave bunden en dag eller to, inden den skal serveres. Det er faktisk en fordel, for så skal du bare piske flødeskum og pynte med bær, lige inden gæsterne kommer. Husk at pakke bunden ind i husholdningsfilm eller plastik og opbevare den et tørt sted.

Du kan pynte med pavlovaen med lige det, du har lyst til. Friske, søde bær smager skønt om sommeren, og i stedet for jordbær, hindbær og blåbær kan du også bruge brombær, ribs og kirsebær. Pavlova kan også sagtens nydes i en efterårs- eller vinterversion. Prøv den fx med mynte og after eight, bagte figner og karamelsauce eller med grillede abrikoser.

Tip: Servér en frisk hjemmelavet jordbærparfait til pavlovaen. Du finder opskriften på jordbærparfait her

flere Tips og tricks til opskriften:

  • Det er vigtigt, at du pisker marengsen længe, til den bliver sej og blank. Sukkerkornene må ikke kunne ses eller mærkes.
  • Hvis din ovn varmer godt igennem og hurtigt giver marengsbunden en gylden overflade, kan du skrue lidt ned for graderne.
  • Lad gerne bunden stå i ovnen, til ovnen er kølet helt af. Så sikrer du, at marengsen ikke falder sammen.
  • Du kan også lave små minipavlovaer, som du portionsanretter. Stil da ovnen på 100 grader i stedet for 150.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar