Paté med valnødder og and

17. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Andebrystet gemmer sig inde i patéen og giver et smukt snit og en god kontrast i konsistensen.

Bemærk
Ovntid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en patéform med låg

Sådan gør du

Kog brandyen ind til det halve i en lille gryde. Pil løget, og riv eller hak det fint.
Flæk andebrystet på langs, og hak den ene halvdel fint sammen med skindet. Lad den anden halvdel forblive hel. Rør det hakkede svinekød med salt, så det bliver sejt, og rør så det hakkede andekød, mel, brandy, timian og peber i. Vend valnødderne i farsen.
Tænd ovnen på 130°. Beklæd en patéform med bacon. Fyld ¹/₃ af farsen i, og læg andebrystet på midten af farsen i hele formens længde. Skær evt. kødet i 2 stykker, så det kommer til at passe. Fordel resten af farsen ovenpå, og dæk toppen med bacon.
Bag patéen under låg i ovnen i 2 timer, gerne i vandbad – dvs. ved at stille formen i en bradepande med vand, der når så langt op om siderne på formen, som patéen fylder.
Servér patéen kold eller lun med sennep, cornichoner og rugbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar