Paté med valnødder og and
17. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Andebrystet gemmer sig inde i patéen og giver et smukt snit og en god kontrast i konsistensen.
Bemærk
Ovntid: 2 timer.
Ingredienser
Udstyr
en patéform med låg
Sådan gør du
Kog brandyen ind til det halve i en lille gryde. Pil løget, og riv eller hak det fint.
Flæk andebrystet på langs, og hak den ene halvdel fint sammen med skindet. Lad den anden halvdel forblive hel. Rør det hakkede svinekød med salt, så det bliver sejt, og rør så det hakkede andekød, mel, brandy, timian og peber i. Vend valnødderne i farsen.
Tænd ovnen på 130°. Beklæd en patéform med bacon. Fyld ¹/₃ af farsen i, og læg andebrystet på midten af farsen i hele formens længde. Skær evt. kødet i 2 stykker, så det kommer til at passe. Fordel resten af farsen ovenpå, og dæk toppen med bacon.
Bag patéen under låg i ovnen i 2 timer, gerne i vandbad – dvs. ved at stille formen i en bradepande med vand, der når så langt op om siderne på formen, som patéen fylder.
Servér patéen kold eller lun med sennep, cornichoner og rugbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk