Pastinakkage med nødder og nougatcreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Gulerodskage kender vi, men her er det pastinakker, der er brugt som ingrediens i en saftig og velsmagende kage med knasende nødder og en lys nougatcreme på toppen. Mhm!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Beklæd bunden af springformen med bagepapir. Smør kanterne med olie.
Smelt smør i en gryde ved svag varme, og lad det køle en smule af. Skræl pastinakkerne, og riv dem fint. Hak pekannødderne groft.
Pisk smeltet smør, sukker og sirup sammen med en elpisker. Tilsæt æg 1 ad gangen, og pisk grundigt mellem hvert æg.
Riv skallen, og pres appelsinen. Rør appelsinskal, appelsinsaft og revet pastinak i dejen. Bland bagepulver og de 2 slags mel, og vend det i dejen sammen med nødderne.
Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den køle af i formen.
Smelt nougaten forsigtigt i en lille gryde over vandbad. Rør flødeost i, og smør cremen ud over kagen. Pynt med finthakkede pekannødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk