Pastinakchips med sumakdip

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Når pastinakker skæres i papirtynde skiver og steges i varm olie, bliver de sprøde som kartoffelchips, men med en let sødlig og karakteristisk rodfrugtsmag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl pastinakkerne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Du kan også skære skiverne med en tyndskræller.
Opvarm fritureolien i en gryde, til den er godt varm, den må dog ikke begynde at ryge. Du kan tjekke oliens temperatur ved at dyppe en tændstik i den (ikke den ende med svovl på!). Når olien er varm nok, vil den boble omkring tændstikken.
Steg pastinakskiverne i olien, til de er sprøde som chips.
Lad dem afdryppe på fedtsugende papir på et fad. Drys med flagesalt.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og sumak i en skål, og smag blandingen til med salt og peber.

Tip!

Det tyrkiske krydderi sumak laves af kværnede sumakbær og har en syrlig smag. Køb det hos etniske købmænd eller på asaspice.dk. Kan i denne opskrift evt. erstattes med citronsaft, revet citronskal og et par dråber eddike.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar