Pastinakchips med sumakdip
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Når pastinakker skæres i papirtynde skiver og steges i varm olie, bliver de sprøde som kartoffelchips, men med en let sødlig og karakteristisk rodfrugtsmag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl pastinakkerne, og skær dem i helt tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Du kan også skære skiverne med en tyndskræller.
Opvarm fritureolien i en gryde, til den er godt varm, den må dog ikke begynde at ryge. Du kan tjekke oliens temperatur ved at dyppe en tændstik i den (ikke den ende med svovl på!). Når olien er varm nok, vil den boble omkring tændstikken.
Steg pastinakskiverne i olien, til de er sprøde som chips.
Lad dem afdryppe på fedtsugende papir på et fad. Drys med flagesalt.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og sumak i en skål, og smag blandingen til med salt og peber.
Tip!
Det tyrkiske krydderi sumak laves af kværnede sumakbær og har en syrlig smag. Køb det hos etniske købmænd eller på asaspice.dk. Kan i denne opskrift evt. erstattes med citronsaft, revet citronskal og et par dråber eddike.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk