Pastatærte
30. juni 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Hvis du har en rest bolognese på køl, er det oplagt at trylle den om til en lækker pastatærte. Supplér evt. med lidt guf fra grøntsagsskuffen.
Bemærk
Den type pasta serveres ofte i Italien, hvor den er langt mere kunstfærdig og indeholder flere typer kød, som lægges i lag.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 26 cm i diameter
Sådan gør du
Brun oksekød og bacon på en pande.
Pil løget, og skær det i strimler. Skyl peberfrugten, og skær den i strimler. Hæld begge dele på panden med kødet, og lad det stege med i et par minutter, til det falder let sammen. Tilsæt tomatpuré, og steg i 1 minut. Tilsæt hakkede tomater, timian og vand, og lad det simre i 15-20 minutter. Smag til med salt og peber, og vend den kogte pasta i saucen til sidst.
Tænd ovnen på 200°. Bland mel og tern af smør i en skål, til det ligner revet ost. Tilsæt vand, 1 æg og salt, og bland det hurtigt sammen uden at ælte for meget. Tag 2/3 af dejen fra, og rul den ud på et meldrysset bord, så den passer til formen.
Smør formen, og læg dejen i. Hæld fyldet i formen, skær mozzarellaerne i skiver, og læg dem oven på fyldet.
Rul den sidste dej ud på et meldrysset bord, så den passer til formen. Læg dejen over tærten som låg, og luk den godt til i kanten. Klip et lille hul i dejlåget, så dampen kan slippe ud. Pensl dejen med sammenpisket æg.
Bag tærten i ovnen i 30 minutter.
Servér tærten varm eller lun med frisk basilikum på toppen og evt. en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk