Pastasalat med serranoskinke og majskorn
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Læg pestoen i bunden af det glas (eller den plastboks),pastasalaten skal medbringes i, og stil glasset på højkant i tasken. Så holder pastasalaten sig frisk og sprød. Når den skal spises, behøver man bare at vende glasset på hovedet, så pestoen fordeler sig.
Ingredienser
Udstyr
fire patentglas
Sådan gør du
Kog pastaen efter pakkens anvisning, og lad den køle helt af i en sigte.
Pil blade og tråde af majskolberne, og læg dem i en gryde med kogende, letsaltet vand i 5 minutter. Stil majskolberne på højkant, og skær med en skarp kniv majskornene af kolben, gerne i store flager.
Rens peberfrugter, og skær dem i små tern. Skær serranoskinke i aflange strimler.
Vend pasta sammen med majs, peberfrugt og serranoskinke i en skål.
Fordel pestoen i bunden af patentglassene eller en anden type beholder med tætlukkende låg. Fordel pastasalaten i glassene oven på pestoen. Sæt låg på.
Tip!
Træt af kedelige plastikdunke? Så find en patentflaske frem, og læg friske krydderurter eller skiver af jordbær, agurk eller citrusfrugt ned i flasken, før du fylder koldt vand i. Det ser indbydende ud og giver smag til vandet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk