Pastasalat med avocado, basilikum og bacon
14. juni 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Nogle dage skal der bare nem mad på bordet, og så er denne pastasalat med cremet avocadodressing et oplagt valg.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk avocadoen, fjern stenen, og skrab kødet ud. Blend avocado, basilikum og cremefraiche til en cremet dressing i en blender, og smag til med citronsaft, salt og peber. Sæt dressingen på køl.
Kog pastaen efter anvisning på emballagen. Afdryp, skyl den i koldt vand, og afdryp godt igen.
Steg baconternene gyldne og sprøde på en tør pande. Tilsæt kapers, når der er ca. 2 minutter tilbage af stegetiden, og steg dem med, så de også bliver let sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Skyl og afdryp majsene. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Flæk avocadoen, fjern stenen, og skær avocadokødet i tern.
Bland kogte pastaskruer, bacon, kapers, majs, tomater og avocado sammen i en stor skål. Vend avocadodressingen sammen med salaten, og anret den på et fad. Top med basilikumblade og ristede pinjekerner, og servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk