Pastaret med sød kartoffel
30. august 2019
af
Pia Andreassen.
Foto: Martin Tanggaard
En cremet omgang pasta, hvor saucen laves af søde kartofler smagt til med hvidløg. Det er både en nem og lækker aftensmad, du sagtens kan serveres på travle dage.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm ovnen op til 200°. Skræl kartofler, og skær dem i tern.
Kom kartoffeltern på en bageplade med bagepapir sammen med hele fed hvidløg. Dryp lidt olie over og vend rundt.
Lad det bage i den varme ovn i ca. 20 minutter, eller til det er mørt, og det har fået lidt farve.
Kog pasta lige knapt mør. Hæld de bagte grøntsager i et blenderglas.
Tilsæt mælk, halvdelen af osten og lidt pastavand, og blend, til det har en cremet konsistens. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kom drænet pasta og kartoffelcremen tilbage i gryden, og varm hurtigt igennem.
Servér med resten af osten på toppen, rigeligt med friskkværnet peber og timiankviste.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk