Pastagratin med oksekød, tomater og timian
25. april 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
En velsmagende familieklassiker, der både hitter hos små og store.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Steg løg, hvidløg og gulerødder i olie i en gryde i to minutter ved middel varme.
Skru op for varmen, tilsæt oksekødet, og brun det godt. Tilsæt bouillonterning, tomatpuré, hakkede tomater, cremefraiche og chilisauce, og krydr med herbes de Provence, sukker, salt og peber. Bring saucen i kog, skru ned for varmen, og lad den småkoge i 10 minutter. Smag til.
Tænd ovnen på 200°. Vend den kogte pasta sammen med kødsaucen, og hæld det hele i et stort ovnfad.
Skyl og halvér tomaterne. Skyl squashen, og skær den i små tern. Fordel tomater og squash over gratinen, og drys med revet mozzarella.
Gratinér retten i ovnen i 20-25 minutter, til osten er let gylden.
Tag fadet ud af ovnen, og lad gratinen dampe af i 5 minutter. Pynt med frisk timian, og servér evt. med en blandet grøn salat til.<br />
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk