Pastagratin med grøntsager
22. juli 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Denne ovnret er perfekt, hvis du gerne vil undgå madspild. Kog en portion pasta, tilsæt de grøntsagsrester, du har liggende, og tryl det hele om til en lækker gratin.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp.
Skyl broccolien, og skær den i små buketter. Rens og hak forårsløgene fint. Skær peberfrugten i tern, og skær cherrytomaterne i halve.
Tænd ovnen på 200°. Bland pasta og alle grøntsagerne sammen i et ovnfad.
Rør cremefraiche, fløde, bouillon og tomatpuré sammen i en skål, og krydr med paprika, timian, chili, salt og peber. Vend saucen sammen med pasta og grøntsager i fadet, og drys revet ost på toppen.
Bag pastagratinen i ovnen i ca. 15 minutter, til osten er smeltet. Pynt med basilikumblade, og servér med brød.
Tip!
Vil du gerne have en smule kød i retten, kan du tilsætte sprødstegt bacon eller en rest kogt kylling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk