Pasta putanesca de luxe

21. april 2022 af .

Foto: Columbus Leth

Skøgens pasta – ja, det betyder navnet altså. Her har den enkle ret fået lidt ekstra kærlighed i form af hjemmelavet pasta og en fed mozzarellaost.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld melet ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten, og hæld æg og salt i. Ælt dejen sammen med fingrene, saml den med lidt vand, og læg den på køl i 10 minutter.
Rul dejen ud til brede pastabånd i en pastamaskine, eller rul den ud på et meldrysset bord så tyndt som overhovedet muligt, og skær den derefter i brede pastabånd.
Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand i 2-4 minutter, til den er al dente. Afdryp.
Hak hvidløg og ansjoser fint, og steg begge dele let i olie på en pande. Det skal ikke tage meget farve, men blot blive let gyldent.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Hæld dem på panden, og steg kort, og tilsæt tomatjuice. Hak oliven og kapers groft, og vend begge dele i tomatsaucen. Lad saucen simre i 2-3 minutter, og smag til med salt og peber.
Vend pastaen med tomatsaucen på panden, og varm igennem i ½-1 minut. Smag til med salt, peber og et godt dryp olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med brud af mozzarella, frisk oregano og olivenolie. Servér straks.

Tip!

Selv om du ikke er "ansjos-typen", skal du ikke være bekymret. De bidrager med den skønneste dybde og umamismag til retten.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar