Pasta putanesca de luxe
21. april 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Skøgens pasta – ja, det betyder navnet altså. Her har den enkle ret fået lidt ekstra kærlighed i form af hjemmelavet pasta og en fed mozzarellaost.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld melet ud på bordet i en lille bunke. Lav en fordybning i midten, og hæld æg og salt i. Ælt dejen sammen med fingrene, saml den med lidt vand, og læg den på køl i 10 minutter.
Rul dejen ud til brede pastabånd i en pastamaskine, eller rul den ud på et meldrysset bord så tyndt som overhovedet muligt, og skær den derefter i brede pastabånd.
Kog pastaen i en stor gryde med letsaltet vand i 2-4 minutter, til den er al dente. Afdryp.
Hak hvidløg og ansjoser fint, og steg begge dele let i olie på en pande. Det skal ikke tage meget farve, men blot blive let gyldent.
Skyl tomaterne, og skær dem i kvarter. Hæld dem på panden, og steg kort, og tilsæt tomatjuice. Hak oliven og kapers groft, og vend begge dele i tomatsaucen. Lad saucen simre i 2-3 minutter, og smag til med salt og peber.
Vend pastaen med tomatsaucen på panden, og varm igennem i ½-1 minut. Smag til med salt, peber og et godt dryp olivenolie.
Anret pastaen i dybe tallerkner. Top med brud af mozzarella, frisk oregano og olivenolie. Servér straks.
Tip!
Selv om du ikke er "ansjos-typen", skal du ikke være bekymret. De bidrager med den skønneste dybde og umamismag til retten.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk