Pasta med tomater, chili og bacon
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
En ægte italiensk pastaret er kendetegnet ved enkelhed og smagen af de gode råvarer. Vælg en god, tørret pasta – ikke nødvendigvis den billigste.
Ingredienser
Sådan gør du
Sæt en stor gryde vand i kog til pastaen.
Skær bacon i små tern. Pil og hak rødløg og hvidløg. Skyl og halvér tomaterne, og skrab kernerne ud med en ske. Skær tomatkødet i tern. Riv parmesanosten fint. Skyl og hak krydderurterne.
Varm olien op på en stor pande, og svits bacon, løg og hvidløg langsomt, til det er sprødt og gyldent.
Rør tomatpuré i, og drys med chili. Vend de friske tomater i, og lad dem stege kort, til de er varmet igennem. Sluk, og krydr med salt og peber.
Kom pastaen i det kogende vand, tilsæt salt, og kog pastaen al dente efter anvisningen på pakken.
Hæld vandet fra, og dryp pastaen godt af. Bland den hurtigt med tomatsaucen og halvdelen af den revne parmesan.
Servér i varme tallerkener med resten af parmesanen, og drys med de friskhakkede urter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk