Pasta med svampe og bacon i flødesauce
27. november 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Philip Høpner
Det er ikke for intet, at kantareller kaldes for ’skovens guld’. De smørgule svampe kommer bedst til deres ret, når de får lov at spille hovedrollen i maden, som i den her cremede pasta.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen al dente efter anvisning på pakken, og hæld vandet fra den.
Rist hasselnødderne i 5 minutter på en tør, varm pande. Læg nødderne i et rent viskestykke, og gnub skallerne af nødderne. Hak hasselnødderne.
Skær bacon i mindre stykker, og steg det sprødt i en pande. Læg bacon til side på et stykke køkkenrulle.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Rens og rengør kantarellerne, og skær dem i mindre stykker.
Steg løg, hvidløg og kantareller i smør i en pande i ca. 5 minutter.
Tilsæt pasta, fløde og hvidvin i panden, og lad det simre i 4 minutter. Skyl rucolaen, og vend den i panden. Smag retten til med salt og peber.
Skær flager af parmesan, eller riv den groft på et rivejern. Drys nødder og parmesan over pastaen, og servér den straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Pasta med ostesovs – Opskrift på Fettuccine Alfredo!
Kan du ikke få nok af svampe? Se vores tema med svampe-opskrifter!