Pasta med squash, porre og ricotta
12. oktober 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En nem pastaret er god at have i baghånden til de dage, hvor det skal gå lidt ekstra stærkt med at få maden på bordet. Opskriften kan laves med andre grøntsager i sæson, f.eks. grønne asparges eller bønner.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær pancettaen i mindre stykker, og rist den sprød på en varm pande. Afdryp den på fedtsugende papir.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand efter anvisning på emballagen. Afdryp i en sigte, men gem 1 dl af pastakogevandet.
Skyl squashen, og riv den groft eller i lange strimler. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Skyl og riv citronskallen fint.
Opvarm en dyb pande med lidt olie – brug gerne den samme pande, som du stegte pancettaen i. Steg squash og porrer på panden i ca. 5 minutter, til de falder let sammen.
Tilsæt friskrevet parmesan, ricotta og det gemte pastakogevand, og rør godt sammen til en cremet sauce. Tilsæt citronskal og frisk basilikum, og smag saucen til med salt og peber.
Vend den kogte pasta rundt i saucen. Anret i dybe tallerkener, og top med friskrevet parmesan, stegt pancetta og frisk basilikum. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk