Pasta med spinat, svampe og sprød skinke

Cremet og lækker pastaret, der står klar på bare 25 minutter. Udskift gerne med andre grøntsager.

Pasta med spinat, svampe og sprød skinke
0-30 min.

(2)

16. november 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
pasta (f.eks. store pastarør)
400 g
løg
1
brune champignoner
300 g
squash
1
frisk babyspinat
100 g
olivenolie til stegning
1½ spsk.
tørret rosmarin
1 tsk.
hønsebouillon
1½ dl
piskefløde
2 dl
citronsaft
2 tsk.
salt og peber

Sprød skinke

serranoskinke
100 g

Til servering

parmesan
50 g

Sådan gør du

Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp i en sigte.
Pil løget, og hak det fint. Børst champignonerne rene, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og skær den i små tern. Skyl og slyng spinaten.
Steg champignoner og squash i olie i en dyb pande i 3-4 minutter. Krydr med rosmarin. Tilsæt bouillon og fløde, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad saucen småkoge i 5-10 minutter, til den tykner let. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend friskkogt pasta og spinat godt rundt i saucen, og hold retten varm indtil servering.

Sprød skinke

Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud, og knus dem til mindre stykker.

Servering

Anret pastaen i dybe tallerkner, og top med sprød skinke og friskrevet parmesan.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'