Pasta med spinat, svampe og sprød skinke
Cremet og lækker pastaret, der står klar på bare 25 minutter. Udskift gerne med andre grøntsager.

0-30 min.
(2)
16. november 2023 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- pasta (f.eks. store pastarør)
- 400 g
- løg
- 1
- brune champignoner
- 300 g
- squash
- 1
- frisk babyspinat
- 100 g
- olivenolie til stegning
- 1½ spsk.
- tørret rosmarin
- 1 tsk.
- hønsebouillon
- 1½ dl
- piskefløde
- 2 dl
- citronsaft
- 2 tsk.
- salt og peber
Sprød skinke
- serranoskinke
- 100 g
Til servering
- parmesan
- 50 g
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp i en sigte.
Pil løget, og hak det fint. Børst champignonerne rene, og skær dem i skiver. Skyl squashen, og skær den i små tern. Skyl og slyng spinaten.
Steg champignoner og squash i olie i en dyb pande i 3-4 minutter. Krydr med rosmarin. Tilsæt bouillon og fløde, og bring saucen i kog. Skru ned til middellav varme, og lad saucen småkoge i 5-10 minutter, til den tykner let. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Vend friskkogt pasta og spinat godt rundt i saucen, og hold retten varm indtil servering.
Sprød skinke
Tænd ovnen på 200°. Fordel skinkeskiverne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud, og knus dem til mindre stykker.
Servering
Anret pastaen i dybe tallerkner, og top med sprød skinke og friskrevet parmesan.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner