Pasta med spinat-fløde-sauce og hvidløgsstegte rejer
Når du damper og blender spinaten, inden du blander den med fløde, bliver farven på saucen meget stærkt og ensartet grøn.

0-30 min.
(4)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Ingredienser
personer
- rejer med skal (optøede)
- 300 g
- hvidløg
- 2 fed
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- usprøjtet citroner
- 1
- salt
Spinatpasta
- frisk spinat
- 500 g
- madlavningsfløde 18 %
- 2½ dl
- pasta (eller 500 g frisk pasta)
- 400 g
- salt
Sådan gør du
Pil skallen af rejerne. Hak hvidløg groft.
Steg rejerne på den ene side i olivenolie på en pande. Vend dem, og tilsæt hvidløg. Steg dem et øjeblik, og tilsæt så fintrevet skal og friskpresset saft fra citronen. Kog op, krydr med salt, og tag panden væk fra blusset.
Spinatpasta
Skyl spinaten grundigt, og læg den i en stor gryde uden at dryppe det vand af, der hænger ved spinatbladene. Kog spinaten under omrøring, til den falder helt sammen. Blend spinaten i en blender, og hæld den så tilbage i gryden. Bland spinaten med fløde, og kog blandingen op.
Kog pastaen som angivet på emballagen. Vend den kogte pasta med spinatsaucen, smag til med salt, og anret spinatpastaen på tallerkener. Fordel rejerne på pastaen.
Dryp citronskyen fra panden over anretningen, og servér med det samme.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner