Pasta med salvie-valnødde-pesto
11. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Forkæl frisk pasta med pesto af salvie og valnødder, det gør retten grøn og virkelig delikat. Servér retten til hverdag eller fest.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Pil og pres hvidløg. Pres saften af citronen.
Tag en lille håndfuld salvieblade fra til pynt, og blend resten af salviebladene sammen med olie, citronsaft og hvidløg i en blender eller foodprocessor, til du får en grøn olie.
Rist valnødderne let på en tør pande. Riv parmesan fint.
Hæld valnødder og parmesan i blenderen, og kør maskinen, til pestoen får en cremet, men stadig grov konsistens. Smag til med salt.
Vend pestoen i den friskkogte pasta. Top med friskhøvlet parmesan, krydr med peber, og pynt med salvieblade.
Tip!
Grøn pesto kan laves med både salvie, persille og basilikum, så vælg den krydderurt, du bedst kan lide.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk