Pasta med rodfrugter
22. februar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Rodfrugter giver et dejligt modspil til den bløde pasta, og skærer du dem i små tern, behøver de ikke lang bagetid. En frisk og cremet hytteostesauce binder retten sammen, og smagen kan sagtens piftes op med ekstra chili eller hvidløg, hvis du foretrækker lidt mere fyrværkeri.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær knoldselleri, persillerødder, gulerødder og rødbeder i mundrette tern. Vend dem med hele, upillede fed hvidløg, finthakket chili, olie, salt og peber på en bageplade med bagepapir. Bag i 10 minutter.
Snit grønkål i tynde strimler, vend dem med rodfrugterne, og bag videre i 10-15 minutter.
Smut hvidløgskødet ud af hinderne, og bland det med hytteost samt citronens skal og saft.
Rist valnødderne på en tør pande i 4-5 minutter. Afkøl dem let, og hak dem groft.
Kog pasta efter pakkens anvisning.
Vend den varme, nykogte pasta med osteblandingen og dernæst nødder og rodfrugter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk