Pasta med rødbedepesto
13. april 2020
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Martin Tanggaard
Kogte rødbeder bliver søde og bløde. Her udgør de basen i en smuk nordisk pesto, som vendes med friskkogt pasta og sprøde ærter. På toppen foreslår vi, at du river den salte fåremælksost pecorino, men du kan også sagtens bruge parmesan eller en anden tør ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub rødbederne, og kog dem i ca. 30 minutter, til de er møre. Gnid skindet af og kassér det. Køl rødbederne lidt, og skær dem i grove tern.
Læg rødbeder, olivenolie, hvidløg, ost brækket i mindre stykker, nødder, basilikum samt citronsaft og skal i en blender eller foodprocessor. Kør, til blandingen har en jævn konsistens. Smag til med salt og peber.
Tilbered frisk pasta efter pakkens anvisning.
Vend den nykogte pasta med rødbedepesto, og servér med lidt revet ost, citronskal og basilikumblade på toppen.
Tip!
Lav ekstra af den sunde rødbedepesto, og brug den som dip til grøntsagsstænger eller sandwichspread.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk