Pasta med ricotta, cherrytomater og kødboller
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Pasta er nem mad, og i stedet for den sædvanlige spaghetti med kødsauce er det sjovt at stege små kødboller i ovnen og vende pastaen med cremet ricottaost og friske tomater.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Læg hakket oksekød i en skål. Rør det sammen med salt og æg.
Rist brødet, og blend det i en blender eller minihakker, til det ligner rasp. Rør brødrasp og tomatpuré godt<br />
sammen med kødfarsen. Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød.
Smør en bradepande med olivenolie. Læg kødbollerne i bradepanden. Ryst bradepanden, så kødbollerne bliver rullet i olien. Fordel dem i bradepanden, så de ikke ligger for tæt op ad hinanden.
Sæt bradepanden med kødbollerne i ovnen, og lad dem stege i ca. 15 minutter. Tjek, at de er gennemstegte.
Bring en stor gryde med vand i kog, så den er klar til pastaen.
Skyl tomaterne. Skær dem i kvarte. Skyl rucolaen, og tør den i et rent viskestykke. Riv parmesanen på den fine side af et rivejern.
Når gryden med vand koger: Tilsæt lidt salt, og kog pastaen i 2-3 minutter. Tjek, at pastaen er tilpas mør. Lad pastaen dryppe af i en sigte, og hæld den tilbage i gryden
Vend ricotta godt rundt i den varme pasta i gryden. Vend derefter tomater, rucola og kødboller i.
Hæld pastaretten i en flot skål eller serveringsfad. Drys retten med revet parmesan, og pynt med basilikumblade.
Tip!
I stedet for frisk båndpasta (pappardelle) kan du bruge almindelig, tørret båndpasta.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk