Pasta med peberfrugt-pesto, rucola og mozzarella
12. april 2023
af
Pernille Skjødt.
Foto: Columbus Leth
Når peberfrugterne får en tur på panden, bliver de ekstra søde og saftige.
Bemærk
Vege
Ingredienser
Sådan gør du
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugterne, fjern frø og mellemvægge, og skær peberfrugterne i grove tern.
Steg peberfrugtternene på en pande i 4-5 minutter, til de er møre, og tilsæt tomatpuré og vand det sidste minut af stegetiden. Afkøl.
Rist solsikkekernerne let gyldne i 1 tsk. af olien på en pande. Riv parmesanen groft.
Blend halvdelen af de stegte peberfrugter med solsikkekerner, parmesan og resten af olie i en blender. Smag til med eddike, salt og peber.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Afdryp (gem lidt af kogevandet),og vend med peberfrugt-pesto, resten af den stegte peberfrugt, friskkværnet peber og lidt kogevand til at løsne retten..
Servér pasta med peberfrugt-pesto, og top med skyllet rucola, brud af mozzarella, et par dråber olie og friskkværnet peber. Spis evt. og salat til.
Tip!
Smid evt. en stor håndfuld basilikum i blenderen sammen med de stegte peberfrugter, hvis du lidt tilovers i vindueskarmen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk