Pasta med pancetta og hvide asparges
En smagfuld og nem hverdagsret! Kan du ikke få fat i de delikate, hvide asparges og den italienske pancetta, kan du bytte råvarerne ud med grønne asparges og almindelig dansk bacon.

0-30 min.
(0)
7. juli 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Pasta med pancetta og hvide asparges
- pasta
- 400 g
- hvide asparges
- 400 g
- pancetta
- 200 g
- forårsløg
- 1 bundter
- olivenolie (til stegning)
- 2 spsk.
- parmesan
- 50 g
- salt og peber
Til servering
- peber
- kørvel
- 1 potter
- brød
- 1
Sådan gør du
Pasta med pancetta og hvide asparges
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Afdryp, men gem 1 dl af kogevandet.
Skræl de hvide asparges fra hoved til bund, og skær dem i tynde skiver. Skær pancetta i tern eller mindre stykker. Rens forårsløgene, og snit dem fint.
Steg pancetta i olie på en stor pande, til den begynder at få lidt farve. Tilsæt asparges og forårsløg, og steg videre ved middel varme i 2-3 minutter. Aspargesene skal stadig have lidt bid.
Vend den afdryppede pasta sammen med aspargesblandingen på panden, og skru ned til lav varme. Tilsæt det gemte kogevand samt fintrevet parmesan, og vend forsigtigt det hele sammen, til osten er smeltet, og pastaretten er lækker cremet. Smag til med salt og peber, men pas på med saltet, da både parmesan og pancetta også er saltet.
Servering
Anret pastaretten i dybe tallerkener, drys med ekstra friskkværnet peber, og pynt med kørvel. Servér med lunt brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner