Pasta med pærer og valnøddepesto
26. juli 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Pestoen af valnødder giver masser af smag, og edamamebønner og parmaskinke sørger for, at du bliver dejligt mæt. Hvis det skal gå lidt hurtigt, så køb evt. en god pesto på glas.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist valnødder og mandler i ovnen ved 200° i 8-10 minutter, til de bliver gyldne, og lad dem køle af.
Blend valnødder og mandler i en foodprocessor sammen med pillet hvidløg, peber og skyllet persille. Tilsæt olien lidt ad gangen, mens foodprocessoren kører. Smag til med salt.
Læg skiverne af parmaskinke på en bageplade med bagepapir. Steg dem sprøde i ovnen i 6-8 minutter.
Skær pærerne i kvarte. Steg pærerne i olie, til de bliver gyldne. Tag panden af blusset, men hold pærerne varme i panden.
Kog pastaen i 8 minutter, til den er al dente. Tag lidt af kogevandet fra, og gem det til senere. Hæld resten af kogevandet fra pastaen over de optøede edamamebønner i et dørslag eller en si.
Vend den afdryppede pasta og edamamebønner tilbage i panden, og tilsæt pesto og resten af kogevandet. Bland det hele godt rundt, til pastaen er dækket med pesto.
Tilsæt pærer, og vend rundt. Servér med høvlet parmesan og sprød parmaskinke. Pynt med ærteskud.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk