Pasta med majs, agurk og varmrøget laks
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det er tilladt at gøre det nemt for sig selv, og med denne opskrift kan du trylle en let og lækker pastaret frem på bare 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen i en stor gryde efter pakkens anvisning. Tilsæt edamamebønner, og lad dem koge med i de sidste 1-2 minutter af kogetiden.
Sigt vandet fra, og hæld pasta og bønner tilbage i gryden.
Pil blade og hår af majskolberne. Kog kolberne i letsaltet vand i 7-8 minutter. Hæld vandet fra, og skær majskernerne fra kolben.
Pil salatløget, og skær det i tynde ringe. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver, evt. på et mandolinjern.
Del laksen i mundrette stykker. Fordel majs, salatløg, agurk og laks oven på pasta og bønner i gryden.
Rør cremefraiche og citronsaft sammen. Krydr med salt og peber.
Dryp lidt af cremefraichedressingen over pastaretten, og anret resten i en skål ved siden af. Spis brød til.
Tip!
Edamamebønner stammer fra ærteblomstfamilien og er fyldt med protein, sunde fedtstoffer og kostfibre, så de mætter godt og holder blodsukkeret stabilt. Proteinkvaliteten er så fin, at bønnerne kan sidestilles med kød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk