Pasta med laks, fløde og asparges
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Lav mad som en mamma, og forkæl pastaen med laks og aspargescreme. Gode retter giver livlige samtaler blandt familien ved langbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, til den er al dente.
Krydr laksen med salt og peber. Steg den i olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
Skyl asparges, og knæk den nederste, lidt træede ende af. Skær aspargesene i lange, tynde bånd med en tyndskræller, eller skær dem i stykker på skrå.
Kog asparges i fløde i en gryde i 1-2 minutter, så de stadig har lidt bid. Tilsæt friskhakket skov- og engsyre. Krydr med salt og peber.
Vend den afdryppede pasta i aspargescremen, og anret den i dybe tallerkener. Bræk laksen i mindre stykker, og fordel dem oven på pastaen.
Drys med skov- og engsyre, krydr med salt og peber, og servér straks.
Tip!
I gamle dage var syre en almindelig dyrket køkkenurt, der i madlavningen havde samme funktion som citron. Kan du ikke skaffe skov- og engsyre, så brug i stedet citronmelisse eller et dryp citronsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Er du lige så vild med pasta, som vi er? Så gå på opdagelse i vores tema med lækre pastaretter!