Pasta med kyllingekødboller og bagt tomatsauce
7. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Alle elsker pasta med kødboller, og versionen her med kylling er også et hit! Læg ud med at bage tomaterne i ovnen, så din tomatsauce får masser af dybde og karakter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør en fars af kyllingekød, æg, revet parmesan, havregryn, salt og peber.
Rist pinjekernerne let på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint. Rør begge dele i farsen, og stil på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skyl cherrytomaterne, og læg dem i et ovnfast fad. Pil og pres hvidløg over tomaterne, og drys med basilikum.
Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Bag cherrytomaterne i ovnen i ca. 30 minutter, til de er rynkede.
Kog fettuccine efter anvisningen på emballagen.
Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Steg kødbollerne i ovnen i 15 minutter sammen med cherrytomaterne, indtil kødbollerne er gennemstegte og gyldne.
Brug en grydeske til at mose de bagte tomater let sammen. Vend kyllingekødbollerne i tomatsaucen. Anret friskkogt fettuccine på tallerkener, og top med kødboller, rigeligt friskrevet parmesan og plukkede basilikumblade.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk