Pasta med kyllinge-bolognese
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Alle kender den italienske klassiker bolognese, men har du prøvet at lave retten med hakket kyllingekød? Det giver en lettere kødsauce, der stadig smager helt fantastisk med pasta!
Bemærk
Simretid: ½-2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tag kødet ud af køleskabet. Pil og hak løget. Pil og pres hvidløg. Skyl og snit bladselleri i tynde skiver.
Steg løg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige. Skræl og riv gulerødderne groft, og tilsæt dem.
Steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen, og tilsæt kød, oregano, basilikum, salt og peber. Steg, indtil kødet er brunet.
Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på.
Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, gerne op til et par timer, inden du smager til med rødvinseddike og mere salt og peber.
Kog spaghetti efter anvisningen på pakken.
Anret den friskkogte spaghetti på tallerkener, og top med bolognese, friskrevet parmesan og hakket basilikum.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk