Pasta med kylling, merian, hasselnødder og parmesan
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Merian gør sig godt i en pastaret – især når den får selskab af nødder og masser af parmesan.
Bemærk
Kyllingelårene skal simre i gryden i 1 time, så gå i gang i god tid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Steg kyllingelårene brune i olie i en gryde sammen med løg og hvidløg. Tilsæt vin, og lad den koge ind til det halve.
Tilsæt laurbærblad, merian og bouillon, og lad kyllingelårene simre under låg i ca. 1 time, til kødet er mørt.
Tag kyllingelårene op af gryden, og pil kødet af benene. Kassér ben og skind. Si stegeskyen, og lad den koge ind til en sauce.
Kog pastaen al dente efter anvisningen på emballagen.
Rist nødderne på en tør pande, og gnid de brune hinder af i et viskestykke. Hak nødderne groft, og rist dem igen i lidt smør på panden.
Vend kyllingekødet og saucen sammen med nødderne på panden, og kog op. Krydr med salt og peber. Vend pastaen i, og servér med et godt drys merian og parmesan.
Tip!
Merian minder meget om oregano i smagen, og de to urter er nært beslægtede. Både merian og oregano kaldes nogle gange for pizza- eller spaghettikrydderi, for de passer perfekt til de italienske klassikere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk