Pasta med kødboller i tomatsauce

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Næsten uanset hvem der kommer på besøg, er en klassisk omgang pasta med kødboller et hit.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt. Pil og hak hvidløg. Riv citronskal og parmesan. Rør hvidløg, citronskal, parmesan, oregano og æg i kødet. Krydr farsen med peber, og form den til små runde kødboller.
Brun kødbollerne i olie på en pande ved høj varme. Ryst jævnligt panden, så de forbliver runde, og læg dem til side.
Pil og hak løg og hvidløg, og steg dem i olie på en pande. Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og bouillon, og lad det koge et par minutter. Læg kødbollerne i, og lad retten simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og peber.
Kog pasta eller spaghetti efter anvisningen på pakken.
Skyl og hak persillen. Pil og hak hvidløg. Riv citronskal og parmesan fint. Bland det hele.
Anret kødboller med tomatsauce oven på pasta eller spaghetti, og drys med gremolata og evt. lidt ekstra parmesan.

Tip!

Gremolata er en italiensk form for krydderdrys, der typisk består af finthakket persille, hvidløg og citronskal. Smager også rigtig dejligt som drys på pizza og krydrede gryderetter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar