Pasta med kødboller, gulerødder og ærter

Pastaen i denne ret skal være blød, men have bid – på italienks ”al dente”, som betyder ”til tanden”. Kogevandet fra pastaen gør retten cremet.

Pasta med kødboller, gulerødder og ærter
31-60 min.

(1)

31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
gulerødder
4
farfalle (pastasløjfe)
500 g
friskbælgede ærter
300 g

Kødboller

hakket svine- og kalvekød
500 g
salt
peber
tørret oregano
1 spsk.
soltørrede tomater
3
frisk basilikum
1 potter
smør til stegning
1 spsk.
olivenolie til stegning
2 spsk.

Sauce

æg
1
vand fra pastaen
2½ dl

Til servering

frisk basilikum
1 håndfulde
parmesan
50 g

Sådan gør du

Kødboller

Rør kødet sammen med salt, peber og oregano. Hak de soltørrede tomater og halvdelen af den friske basilikum, og rør det i farsen. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
Form farsen til små kødboller, og steg dem på alle sider i smør og olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al dente i 10-12 minutter. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Gem kogevandet fra pastan til saucen.

Sauce

Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.
Hæld resten af vandet fra pastaen i et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden.
Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.

Servering

Pynt med friske basilikumblade, og drys med friskrevet parmesan.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'