Pasta med kødboller, gulerødder og ærter

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Pastaen i denne ret skal være blød, men have bid – på italienks ”al dente”, som betyder ”til tanden”. Kogevandet fra pastaen gør retten cremet.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør kødet sammen med salt, peber og oregano. Hak de soltørrede tomater og halvdelen af den friske basilikum, og rør det i farsen. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
Form farsen til små kødboller, og steg dem på alle sider i smør og olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al dente i 10-12 minutter. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Gem kogevandet fra pastan til saucen.
Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.
Hæld resten af vandet fra pastaen i et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden.
Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.
Pynt med friske basilikumblade, og drys med friskrevet parmesan.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar