Pasta med kødboller, gulerødder og ærter
Pastaen i denne ret skal være blød, men have bid – på italienks ”al dente”, som betyder ”til tanden”. Kogevandet fra pastaen gør retten cremet.

31-60 min.
(1)
31. maj 2018 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- gulerødder
- 4
- farfalle (pastasløjfe)
- 500 g
- friskbælgede ærter
- 300 g
Kødboller
- hakket svine- og kalvekød
- 500 g
- salt
- peber
- tørret oregano
- 1 spsk.
- soltørrede tomater
- 3
- frisk basilikum
- 1 potter
- smør til stegning
- 1 spsk.
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
Sauce
- æg
- 1
- vand fra pastaen
- 2½ dl
Til servering
- frisk basilikum
- 1 håndfulde
- parmesan
- 50 g
Sådan gør du
Kødboller
Rør kødet sammen med salt, peber og oregano. Hak de soltørrede tomater og halvdelen af den friske basilikum, og rør det i farsen. Lad farsen hvile i 15 minutter i køleskabet.
Form farsen til små kødboller, og steg dem på alle sider i smør og olie på en pande i 7-8 minutter, til de er gyldne. Tag panden af varmen, og dæk med alufolie, så kødbollerne holder sig varme.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde stave. Kog pastaen al dente i 10-12 minutter. Lad gulerødder og ærter koge med i de sidste 2 minutter. Gem kogevandet fra pastan til saucen.
Sauce
Pisk ægget sammen i en skål. Pisk kogevandet i lidt ad gangen.
Hæld resten af vandet fra pastaen i et dørslag, og hæld pasta, gulerødder og ærter tilbage i gryden.
Hæld æggeblandingen over pastaen og grøntsagerne, og bland. Tilsæt kødbollerne, og vend det hele godt sammen.
Servering
Pynt med friske basilikumblade, og drys med friskrevet parmesan.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner